dinsdag 26 februari 2013

Salade van geroosterde groenten

Salade van geroosterde groenten

Super lekker,
vooraf klaar te maken
dus geen keukenstress
en heel gezond!

Groenten roosteren met kruidenolie

recept
  • snij diverse groenten in stukken 
ik koos vandaag 1/2 bloemkool, 1 courgette, 1 grote zoete aardappel, 1 winterwortel en 2 paprika's (helaas had ik geen rode in huis, zou mooier gestaan hebben voor de kleur)
  •  doe kruidenolie over de groenten
  • verdeel de groenten over bakplaten die bekleed zijn met bakpapier
  • rooster de groenten 45 minuten in de oven op 200 graden
  • af laten koelen op kamertemperatuur serveren met granaatappelyoghurt-dressing
  
Kruidenolie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 tl korianderkorrels (ik gebruikte gemalen koriander)
  • 2 tenen knoflook
  • beetje grof zout
  • 1 kleine tl cayennepeper
  • 125ml olijfolie
De droge kruiden in een vijzel fijnmaken. Door de vijzel krijgt het meer smaak en geur. Op het laatst de olijfolie erbij doen.


Granaatappelyoghurt dressing
  • 1 granaatappel
  • 300 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 klein bosje koriander (of gemalen koriander als je geen koriander hebt)
  • 1 teentje knoflook
  • beetje zout & peper
De pitjes haal je eenvoudig uit de granaatappel door de granaatappel doormidden te snijden en met een pollepel hard op de schil te koppen. De pitjes vallen eruit. De wit gele vliesjes moet je verwijderen.
Alle ingredienten voor de dressing door elkaar roeren, op het allerlaatst de koriander er bij doen.

Wij aten het vandaag met stokbrood, het smaakte weer heerlijk! 


Recept komt uit een krant, van mijn moeder gekregen die het voor ons maakte met kerst....  geen stress in de keuken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...